Isabel Maria Correia Gomes licenciou-se em Ciências da Nutrição pela Faculdade de Ciências da Nutrição e Alimentação da Universidade do Porto, em novembro de 1999.

Em 20 de março de 2003, fez exame final do Estágio de Especialidade, publicado no aviso nº 6152/2003 (2ª série) Diário da República, nº 116 de 20 de maio de 2003.

Terminou em 2012 o Mestrado em Biotecnologia e Qualidade Alimentar na Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro e em 2015 concluiu o Doutoramento em Ciências Químicas e Biológicas na Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro.

Em 2021 conclui o 10º Executive Master em Gestão e Administração em Saúde na Cooperativa de Ensino Superior Politécnico e Universitário (CESPU).

Em setembro de 2021, foi-lhe concedido pela Ordem dos Nutricionistas o título de Nutricionista Especialista em Nutrição Clínica por equiparação.

Iniciou a sua atividade profissional em dezembro de 1999 até 2001 no Hospital de São Pedro de Vila Real. De 2001 até 2008 exerceu a sua atividade profissional no Hospital de São Gonçalo Amarante no Serviço de Nutrição. De 2008 até atualidade exerce a sua atividade profissional no Centro Hospitalar Tâmega e Sousa E.P.E. (CHTS E.P.E.) sendo a Diretora do Serviço de Nutrição e Dietética.

Desde 2016 que integra a Comissão da Prevenção e Tratamento de Feridas do CHTS E.P.E. e desde 2018, que integra o Núcleo da Diabetes e a Unidade integrada de Diabetes do CHTS E.P.E.

Desde 2019 que integra a Comissão de Estágios da Ordem dos Nutricionistas e desde maio de 2022 Presidente da Comissão de Estágios da Ordem dos Nutricionistas.

Desde 2019 que lecciona aulas no Curso de Nutrição Clínica na Medicina Geral e Familiar e no Curso de Nutrição Clínica para Médicos Hospitalares da Faculdade de Medicina da Universidade do Porto.

______________________

Isabel Maria Correia Gomes graduated in Nutrition Sciences from the Faculty of Nutrition and Food Sciences of the University of Porto, in November 1999.

On March 20, 2003, she took the final exam for the Specialty Internship, published in notice nº 6152/2003 (2nd series) Diário da República, nº 116 of May 20, 2003.

She finished in 2012 the Master in Biotechnology and Food Quality at the University of Trás-os-Montes and Alto Douro and in 2015 she completed her PhD in Chemical and Biological Sciences at the University of Trás-os-Montes and Alto Douro.

In 2021 she completes the 10th Executive Master in Health Management and Administration at the Polytechnic and University Higher Education Cooperative (CESPU).

In September 2021, he was granted the title of Specialist Nutritionist in Clinical Nutrition by equivalence by the Order of Nutritionists.

She started her professional activity in December 1999 until 2001 at Hospital de São Pedro de Vila Real. From 2001 to 2008 she carried out her professional activity at Hospital de São Gonçalo Amarante in the Nutrition Service. Since 2008, she has been working at Centro Hospitalar Tâmega e Sousa E.P.E. (CHTS E.P.E.) being the Director of the Nutrition and Dietetics Service.

Since 2016 she has been a member of the Commission for the Prevention and Treatment of Wounds of the CHTS E.P.E. and since 2018, which integrates the Diabetes Nucleus and the Integrated Diabetes Unit of the CHTS E.P.E.

Since 2019, she has been part of the Internship Commission of the Order of Nutritionists and since May 2022 President of the Internship Commission of the Order of Nutritionists.

Since 2019, she has been teaching classes in the Clinical Nutrition Course in General and Family Medicine and in the Clinical Nutrition Course for Hospital Doctors at the Faculty of Medicine of the University of Porto.