Vânia Magalhães é licenciada em Ciências da Nutrição (Faculdade de Ciências da Nutrição e Alimentação da Universidade do Porto, 2013) e mestre em Ciências do Consumo e Nutrição (Faculdade de Ciências e Faculdade de Ciências da Nutrição e Alimentação da Universidade do Porto, 2018). Atualmente frequenta o Programa Doutoral em Saúde Pública na Faculdade de Medicina da Universidade do Porto.

Desde 2015, desenvolve trabalho de investigação no Instituto de Saúde Pública da Universidade do Porto (ISPUP), integrando o grupo de investigação em Epidemiologia da Nutrição e da Obesidade (EPIUnit). Interessa-se, sobretudo, pela relação longitudinal entre o consumo alimentar e a saúde cardiometabólica, incluindo o estudo dos determinantes do consumo e das questões metodológicas relacionadas com a sua avaliação.

__________________________________________________

Vânia Magalhães is graduated in Nutrition Sciences (Faculty of Nutrition and Food Sciences of the University of Porto, 2013), and master in Consumer Sciences and Nutrition (Faculty of Sciences and Faculty of Nutrition and Food Sciences of the University of Porto, 2018). She currently attends the Doctoral Program in Public Health at the Faculty of Medicine of the University of Porto.

Since 2015, she has been doing research at the Public Health Institute of the University of Porto (ISPUP), integrating the research group in Epidemiology of Nutrition and Obesity (EPIUnit). She is mainly interested in the longitudinal relationship between food consumption and cardiometabolic health, including the determinants of food consumption and the methodological issues related to dietary assessment.