Mariana Rei, nascida em 1996 no Porto, é licenciada em Ciências da Nutrição pela Faculdade de Ciências da Nutrição e Alimentação da Universidade do Porto (desde julho de 2018) e é mestre em Educação para a Saúde pela Faculdade de Medicina e Faculdade de Psicologia e de Ciências da Educação da Universidade do Porto (desde novembro de 2020). Na sua Dissertação de Mestrado dedicou-se à tradução, adaptação e validação do Índice KIDMED numa amostra de adolescentes portugueses. Atualmente, é Bolseira de Investigação na Faculdade de Ciências da Nutrição e Alimentação da Universidade do Porto sob orientação da Prof.ª Doutora Sara Rodrigues, no âmbito do Projeto “Como comemos o que comemos: um retrato do consumo de refeições em Portugal”. As suas principais áreas de interesse são a educação alimentar, o estudo de padrões alimentares saudáveis e sustentáveis e a validação de instrumentos em saúde.

 

Mariana Rei, born in 1996 in Porto, Portugal, has a Superior Degree in Nutritional Sciences from University of Porto’s Faculty of Nutrition and Food Sciences (since July 2018) and also a Master Degree in Health Education from University of Porto’s Faculty of Medicine and Faculty of Psychology and Educational Sciences (since November 2020). In her Master’s Dissertation she dedicated herself to the translation, adaptation and validation of the KIDMED Index in a sample of Portuguese adolescents. At the moment, she is a Research Assistant at University of Porto’s Faculty of Nutrition and Food Sciences under the supervision of Professor Sara Rodrigues, within the scope of the “How we eat what we eat: a portrait of meal consumption in Portugal” Project. Her main areas of interest are food education, the study of healthy and sustainable dietary patterns and the validation of health instruments.